Semmelrulltårta

Nu kör vi semmelfest i bloggen fram till Fettisdagen den 21 februari och vi kickar igång med den här ljuvliga rulltårtan. Jag var så nära att äta upp hela när vi fotade, lätt som ett moln och ljuvliga semmelsmaker. Att man svänger ihop den på nolltid gör ju inte saken sämre.

30 min.

Kakan
• 3 ägg
• 1 1⁄2 dl socker
• 1 dl potatismjöl
• 1 tsk bakpulver
• 2 dl socker
• 1 msk nymald kardemumma

Fyllning
• 3 dl vispgrädde
• 100 g riven mandelmassa

Dekoration
• Hackad mandel
• Florsocker

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 ° varmluft. Vispa ägg och socker i 5 minuter med elvisp. Addera potatismjöl och bakpulver, vispa till en jämn smet.

2. Täck en plåt med bakplåtspapper. Bred ut smeten till en rektangel på bakplåtspappret med hjälp av en slickepott. Grädda kakan i ca 10 min. Täck en plåt eller skärbräda med bakplåtspapper. Blanda socker och kardemumma. Täck bakplåtspappret med sockerblandningen.

3. Stjälp upp kakan på det sockrade bakplåtspappret. Dra försiktigt bort pappret som kakan bakats på. Låt kakan svalna i 20 minuter.

4. Vispa grädden till fyllningen lätt. Häll i den rivna mandelmassan. Vispa tills grädden får en fast konsistens. Bred ut ett jämnt lager av fyllning på kakan. Rulla ihop.

 

Foto: Lina Eidenberg Adamo