Receptet är framtaget i ett samarbete med Miele.
Ångad risotto
2 bananschalottenlökar
2 selleristjälkar
2 vitlöksklyftor
½ dl grädde
2 krm salt
2 krm svartpeppar
2 msk grönsaksfond
4 dl risottoris
8 dl vatten
1 dl vitt vin
2, 5 dl riven parmesan (rörs i efter tillagning)
6 dl gröna ärtor, halvtinade
1 dl blandade örter: basilika, timjan, salvia
2–3 msk smör
2 krm salt
2 krm svartpeppar
1 citron
Till servering
Riven parmesan, färsk timjan och smakrik olivolja
Gör så här:
- Skiva lök, selleri, vitlök och lägg i ett tillagningskärl (man kan fräsa lök & vitlök några minuter i en panna i olja innan men det är inte ett måste). Häll i vatten, buljong och ris.
- Lägg ärtor, örter, smör, salt, peppar och citronzest i en vacuumpåse och förslut den i vakuumförpackaren.
- Ställ in ångugnen på risottoprogram och gröna ärtor så al dente du vill ha dem och följ anvisningarna.
- Ta ut risotton och rör ner riven parmesan. Lägg risotton i djupa tallrikar och riv över lite extra parmesan. Placera ärtorna i mitten och ringla över olivolja och pressa över citron.
Servera genast med parmesan, färsk timjan och ringla över generöst med olivolja.
Tips: det går även bra att tillaga ärtorna i ett ohålat tillagningskärl utan att vakuumförpacka dem.
Tips: du gör enkelt en matigare meny genom att lägga till lax eller kyckling i programmet som du sen också toppar risotton med.