I samarbete med Aito.
Fick så många DM när jag la upp den här pastan i stories för några veckor sen, bär jag fotade den. Och här kommer äntligen det efterfrågade receptet. Oat cusine är en glutenfri havre matlagningsgrädde som är jättegod u krämiga såser. Tips till alla som vill laga vegansk, glutenfritt och jättegott!
Grönkålspasta
4 port
15 min.
400 g pasta
250 gram grönkål
2 vitlöksklyfta
1 gul lök
2 msk smör/ eller olja för vegansk
1 krm salt
2 1/2 dl Oat Cuisine (1 pkt)
2 msk grönsaksfond
2 dl valnötter
Ca 2 1/2 dl kokvatten nymalen svartpeppar
1 citron i klyftor
Koka pasta i saltat vatten.
Hacka lök och vitlök och stek i smör med 1 krm salt i några minuter.
Addera grönkål och stek den mjuk.
Häll på ost cusine, fond och kokvatten från pastan.
Hacka nötterna och ha i dom.
Rör i pastan som är nykokt.
Häll upp i skålar.
Dra några varv svartpeppar över varje skål.
Servera med en citronklyfta som pressas över vid servering.
Tips!
Om man vill är det också gott med riven parmesanost till!