När jag var liten så var det varma mackor man åt när ingen orkade laga mat, det köptes inte sushi och pizza var det bara om det var helg och extra festligt. Varma mackor och en kopp te är ingen dum middag alls. Extra mysig barndoms stämning infinner sig om man äter samtidigt som man spelar något gammalt brädspel tillsammans. Min favorit var ”Den försvunna diamanten”. Trevligt fredagsmys!!
Varma mackor 2.0 med 3 toppings – Italien, Frankrike och Spanien
Tid: 25 min.
Frankrike
4 port.
8 skivor ljust bröd
2 dl Crème fraiche
4 msk dijonsenap
8 skivor skinka
3 dl riven ost
Sätt ugnen på 200 grader.
Bred ett tunt lager dijonsenap på varje brödskiva.
Bred ett generöst lager crème fraiche på varje bröd.
Dela skinkskivorna och fördela på bröden.
Strö över ost.
Gratinera i ca tio minuter.
Servera!
Italien
4 port.
8 skivor ljust bröd
4 msk tomatpuré
Nymalen svartpeppar
8 skivor parmaskinka
2 pkt mozzarella
1 kruka basilika
Sätt ugnen på 200 grader.
Bred ett tunt lager tomatpuré på brödskiva.
Dela skinkskivorna och fördela på bröden.
Skiva mozzarella och föredela på bröden.
Gratinera i ca tio minuter.
Toppa med basilika.
Servera!
Spanien
4 port.
8 skivor ljust bröd
4 msk färskost
4 små färska chorizos
2 dl riven manchego
2 dl majskorn
Färsk koriander
Sätt ugnen på 200 grader.
Bred ett tunt lager färskost på brödskiva.
Hacka chorizon smått och sprid ut på brödet.
Lägg på majs och ost.
Gratinera i ca tio minuter.
Toppa med koriander.
Servera!