En av det här årets mest otippade och populära julrätter blev min griljerade halloumi, om du har senap kvar från skinkgriljeringen kan du testa det här alternativet! Lika gott som mellis nu som över jul eller när du börjar cravea en god skinkmacka men det inte längre finns någon att köpa.
Halloumiskinka
750 g halloumi i en bit eller 1 liten halloumi á 200 g
1 ägg
2 msk grov skånsk senap
2 msk dijon senap
1 dl ströbröd
Sätt ugnen på 150 grader
Lägg halloumin på ett bakplåtspapper på en plåt.
Baka i 30 minuter, 10-15 minuter om det är en liten.
Ta ut halloumin och höj värmen till 225 grader.
Bland ägg och senap.
Pensla halloumin med det och strö sen på ströbröd.
Baka i ytterligare 10 minuter så griljeringen får fin färg.
Ta ut och skiva upp serveras varm förslagsvis på knäckebröd med senap på.