Saffranskyckling med Kryddris

Har du saffran över från lussebaket i jul kan jag varmt rekommendera den här kycklingrätten med knapriga pistagenötter och syrliga granatäppelkärnor som jag serverar med ett kryddigt ris.

Saffranskyckling

1 påse saffran (0,5 g)
1/2 dl hett vatten
1 dl yoghurt
1 tsk paprikapulver
1 msk lökpulver
1 tsk curry
1 1/2 tsk salt
½ dl olivolja
700 g ca 3-4 st kycklingfiléer

Lös upp saffran i vattnet, låt stå 10 minuter.
Blanda ner övriga ingredienser, utom kycklingen.
Skär kycklingen på längden i 3 delar blanda ner i marinaden.
Blanda om och ställ i kylen, låt marinera minst en halvtimme, gärna 3-4 timmar.
Stek kycklingen i en stekpanna med smör tills den är genomstekt. Servera med tillbehören.

Till servering:
Kryddris
Koriander
Granatäpplekärnor
Pistagenötter

Kryddris

10 min + 30 min i ugnen

25 g smör
3 krm salt
2 msk grönsaksfond
1 dl russin, gärna gula
4 kardemumma kapslar
8 nejlikor
1 dl mandelspån
4 dl basmatiris eller jasminris
8 dl kokhett vatten

Sätt ugnen på 200 grader
Lägg alla ingredienser i en kastrull med lock som kan stå i ugn.
På med lock och ställ i ugnen i 30 minuter.
Baka i ytterligare 4 minuter, utan lock.
Servera!