Prinskorv är löjligt gott tycker jag, jag kräver dock att ändarna på jul är skurna i kryss, som en prinskrona, för då blir korvara extra krispiga och goda! Mums!
Prinskorv med parmesanäggröra
Tid: 15 min
4 port.
400 g prinskorv
Smör att steka i
8 ägg
½ tsk salt
1 ½ dl vispgrädde (går att byta till mjölk men du kan ju gissa vad som blir godast..)
2 dl finriven parmesan
2 tsk tryffelolja
Skär kryss i kanterna på prinskorven.
Stek prinskorven på medelvärme i lite smör till den får fin färg.
Medan korven steker.
Smält en liten klick smör i en stekpanna eller tjockbottnad kastrull.
Häll i grädden och kläck i äggen.
Tillsätt salt och vispa ihop till en smet.
Byt vispen mot en slev och rör om hela tiden medan värmen är på medel.
När den börjar bli fastare ha i parmesanen och ta av från värmen.
Fortsätt rör till lagom konsistens.
Addera tryffeloljan, rör om och servera med prinskorven.