Första gången jag läste om den här salladen var sommaren 2001. Jag var 12 år och på landet hos min mammas kompis Ann. Jag tyckte det lät såååå konstigt, ost och melon lixom hallå!? Receptet fanns i en av Nigellas tidiga böcker, Nigellas Summer. Vi lagade salladen ihop jag och Ann, och jag fullkomligt ramlade baklänges. Det var bland det godaste jag ätit.
Färgglad melonsallad med fetaost
Tid: 10 min
4 port.
1 rödlök
1 lime
1 liten vattenmelon (motsvarade 1 liter i kuber)
1 galia melon
2 pkt fetaost
3 msk olivolja
Svartpeppar
1 knippe mynta
Strimla rödlöken och lägg i en skål.
Pressa över limejuice.
Skär melonerna och fetaosten i kuber och lägg i skålen.
Häll över olivolja och lite nymalen svartpeppar.
Blanda om, dekorera med myntablad och servera.