Receptet är framtaget i ett betalt samarbete med Fontana Food.
Pajskal (man kan använda vilket pajskalrecept som helst eller Fontana filodeg)
Räcker till 2 vanliga pajformar om man gör dem tunna, jag gör alltid mycket deg och fryser in. Smidigt!
5 dl bovetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
2 ägg
½ msk fiberhusk
3/4 tsk salt.
Sätt ugnen på 200 grader.
Knåda ihop allt till en deg.
Tryck ut degen i en springform eller avlång form.
Förgrädda i 5 minuter på 200 grader
2 färska gula lökar
2 msk smör
1 zucchini
1 tsk salt
1 pkt halloumi
1 kruka basilika
3 ägg
2 dl vispgrädde
Skiva löken och stek den ett par minuter i smör.
Hyvla zucchinin tunt med en potatisskalare eller likande.
Blanda zucchinin med salt och låt stå i en sil och droppa av i 20 minuter.
Riv halloumin grovt.
Plocka av bladen på basilikan.
Vispa samman ägg och grädde.
Blanda det med övriga ingredienser och häll i pajskalet.
Grädda i 30-40 minuter på 175 grader.
Låt vila 20 minuter innan servering.