Receptet är framtaget i ett betalt samarbete med Fontana Food.
En pizza med verkliga medelhavssmaker, lammfärsen tillagas på pizzan i ugnen så det är perfekt snabbmat!
Tomatsås
4 dl tomatjuice
1 dl soltorkade tomater
Mixa tomatjuice med soltorkade tomater.
Koka upp och låt småkoka 5 minuter.
Ta av från värmen och använd till pizzan.
Tips- du kan också smaksätta din tomatsås med lite chili eller oregano.
Pizzan
4 Fontana färdiga minipizza bottnar
Tomatsåsen
20-30 st. Urkärnade kalamonoliver
½ pkt Graviera
200 g Lammfärs
1 tsk torkad oregano
Sätt ugnen på 200 grader.
Bred tomatsås på pizzorna.
Riv osten.
Fördela osten på pizzorna.
Fördela oliverna på pizzan.
Smula över lammfärs på pizzorna (den blir tillagad i ugnen)
Strö över oregano.
Grädda i ungefär 5-7 minuter.