Receptet är framtaget i ett betalt samarbete med Fontana Food
Perfekta middagen som går att förbereda och passar utmärkt att ha med i matlåda.
Pajskal (man kan använda vilket pajskalrecept som helst eller Fontana filodeg)
Räcker till 2 vanliga pajformar om man gör dem tunna, jag gör alltid mycket deg och fryser in. Smidigt!
5 dl bovetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
2 ägg
½ msk fiberhusk
3/4 tsk salt.
Sätt ugnen på 200 grader.
Knåda ihop allt till en deg.
Tryck ut degen i en springform eller avlång form.
Skalet behöver inte förgräddas.
Fyllning
400 g lammfärs
Salt och peppar
Olja att steka i
1 dl soltorkade tomater
1 påse snackoliver med vitlök
2 ägg
1 dl vispgrädde
½ dl vatten
1 pkt fetaost med örter
Stek färsen i olja med salt och peppar.
Hacka tomaterna och blanda tomater och oliver med färsen.
Häll blandningen i formen.
Vispa ihop ägg, grädde och vatten.
Häll det över färsen.
Smula över fetaosten.
Grädda i 20 minuter på 175 grader.
Låt svalna något.
Servera.