I det enkla bor det goda som världens bästa Ernst säger. Den här sparrispastan med en enkel men genial sås på grädde, dragon och pigg citron är beviset på att det stämmer.
Linguine med sparris
Tid: 20 min
4 port.
400 g pasta
500 g sparris
2 ½ dl vispgrädde
2 dl kokvatten från pastan
2 msk grönsaksfond
2 msk dragon
1 tsk svartpeppar
2 dl finriven parmesan
1 citron
Koka upp pastavatten med salt i.
Skär av nedersta delen på sparrisen och släng den. Ca 1-2 cm.
Skiva sparrisen.
Koka pastan, när 2 minuter koktid återstår addera sparrisen.
Koka upp grädde, grönsaksfond, dragon och svartpeppar.
Addera 2 dl vatten från pastavattnet.
Låt bubbla i 3-4 minuter.
Ta av från värmen och ha i parmesan och saften från 1 citron.
Vispa runt och blanda sen såsen med pastan och servera direkt.