Den här salladen är en av mina storfavoriter, jag skulle kunna äta den fler gånger i veckan och gärna servera den som förrätt på fest. Den passar perfekt en het sommardag, då skulle jag tillaga biffen på gillen!
Spicy thaisallad med biff
Tid : 20 min
4 port.
2 tjocka skivor ryggbiff ca 600 g
Salt
Svartpeppar
Eventuellt smör att steka i
Thaisallad
1 Paprika, valfri färg
1 Kruka Koriander
2-3 Tomater
2-3 Salladslökar
2 dl Jordnötter
100 g Blandad sallad
Min favoritdressing
¾ dl ljus soja
3 msk risvinäger
1 tsk honung
1 msk färskriven ingefära
1 klyfta vitlök, riven
1 msk sesamolja
1 krm chiliflakes eller några skivor färsk chili
Blanda först ihop ingredienserna till dressingen och låt stå medan du gör resten.
Salta och peppra biffarna.
Stek eller grilla biffarna på hög värme så de får bra stekyta. Några minuter på varje sida, den ska vara rosa-röd i mitten.
Låt biffarna vila på en skärbräda.
Strimla paprika, dela tomaterna, skiva löken och hacka koriandern.
Lägg på ett stort fat eller 4 tallrikar.
Skiva biffarna och lägg ovanpå.
Toppa med jordnötter och dressing.
Blanda ihop och servera till salladen