Hur har ni det i sommarvärmen? Jag njuter av min semester här på Gotland, i dag ska jag plocka dill från min örtträdgård som jag drog med mig till ön och göra en sjukt god laxtoast till lunch.
Citronmarinerad lax på toast
Tid: 10 min
4 port.
400 g salma lax eller annan lax du kan äta rå
4 skivor vitt bröd
1 dl olivolja
2 citroner saft och zest
1/2 vitlöksklyfta
1 tsk sambal olek
1 dl finhackad dill
2 krm salt
1 krm Nymalen svartpeppar
Riv ner citronzest i en skål.
Riv ner den halva vitlöksklyftan.
Hacka dillen.
Fyll på med saften från citronen och krydda med salt, peppar och sambal olek.
Blanda ihop.
Skiva laxen så tunt du kan.
Blanda laxen med marinaden och låt stå 3 minuter.
Rosta brödet i brödrost, på grillen eller stek det i smör.
Fördela lax på bröden och ät direkt.
Om ni gillar den här toasten måste ni testa min laxcarpaccio, den kommer ni i så fall att älska!