I senaste amelia hittar ni massor med aftrernoontea recept till morsdag på söndag. Bland annat denna ljuvliga brownie, missa inte 🙂 Såklart massa annan rolig läsning också!
Chokladbrownie med hallontopping
Små söta bakelser hör till och alla älskar ju choklad därför blir det små chokladbakelser av brownie med hallontopping. Brownien som inte går åt kan man frysa in.
Tid: 20 min + 30 min och tid för att svalna
24 små bitar
Brownie
150 g smör
200 g mörk choklad i knappar
1 dl kakao
1 1/2 dl socker
4 ägg
1 burk karamelliserad mjölk
1 tsk flingsalt
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg ett bakplåtspapper i en form.
Smält smöret.
Lägg chokladknapparna i det varma smöret, rör om tills all choklad är smält.
Tillsätt socker, ägg och kakao och rör om med en visp till en jämn smet.
Häll smeten i formen.
Blanda flingsalt och karamelliserad mjölk.
Klicka ut karamelliserad mjölk i matskedstora klickar över hela kakan.
Swirla runt kolan.
Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, ej varmluft
Låt svalna och ställ i kylen.
När den kallnat skär i rutor och servera som den är, med en klick grädde och ett hallon eller med hallontoppingen.
Hallontopping
3 dl frysta och halvtinade hallon
2 dl florsocker
150 g philadelpia
Frysta hallon till dekoration
Mosa ihop alltsammans med med en gaffel och klicka ut på browniebitarna, toppa med ett hallon.
Tips! Varför frysta hallon? Jo då kan kakorna så framme länge och ändå hålla sig fräscha och just på afternoon tea så vill man ju att allt ska kunna vara framme länge utan att bli ofräscht.