Alla vet att det är nyttigt med fisk, ändå tycks falukorven alltid vara lättare till hands när man står i mataffären. Här kommer lite ny fräsch fiskinspiration såklart utan att vara svårt, bara gott!
Soja och ingefärasmör på stekt lax med risnudlar och spenat
Alltså det här smöret, vad ska jag säga! Kanske en av mina bästa idéer någonsin, testa ni kommer inte bli besvikna.
Tid: 20 min
4 port.
100 g rumsvarmt smör
2 msk riven färsk ingefära
1 msk soja
4 portionsbitar lax
Smör att steka i
Salt och peppar
300 g risnudlar
100 g bladspenat
1 dl jordnötter
1 lime
Blanda smöret med riven ingefära och soja.
Salta och peppra laxen.
Stek laxen i smör, ca 2 minuter på varje sida och låt sen vila 5 minuter i pannan, men inte på värmen.
Koka upp saltat vatten.
Lägg i risnudlarna och ta av från värmen.
Låt de dra i ca 2 minuter så de är mjuka men inte överkokta.
Servera den nystekta laxen med ingefärssmöret, nudlarna, bladspenat och jordnötter, pressa över lite lime.