Birgitta kommenterade gårdagens inlägg såhär:
Hej
jag har lagat din gulaschsoppa med västerbottenkräm från en amelia. den var helt fantastiskt god men jag har lyckats slarva bort tidningen. Skulle du kunna lägga ut receptet?? jag skulle bli superglad!
Självklart kan jag göra det! Här kommer mitt recept på en mustig härlig gulaschsoppa.
Gulaschsoppa
Gulasch är något jag faktiskt bara äter på vinter, tycker det är jättegott när man är frusen. Missa inte att göra västerbottenkrämen till den är pricken över i!
Tid: 25 min + 2 timmar koktid
Ca 10 port.
1 kg högrev
2 tsk salt
25 g smör
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 msk paprikapulver
½ msk stött kummin
1 tsk smoked paprika
1 tsk cayenne (jag gillar lite hetta i min gulasch minska mängden om du vill ha mildare soppa)
1 tsk svartpeppar
2 oxbuljongtärningar
1 l vatten
5 dl öl, lager
1 burk krossade tomater
5 potatisar
2 röda paprikor.
Skär köttet i små tärningar.
Blanda bitarna med salt och stek i smör i en gryta tills de får färg.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken tills löken blir genomskinlig ihop med köttet.
Tillsätt kryddor och fräs några minuter till.
Häll på buljongtärningar, vatten, öl och krossade tomater.
Låt puttra i två timmar under lock.
Skär potatis och urkärnad paprika i små tärningar.
Addera till grytan och koka ytterligare 15 minuter.
Servera med västerbottenkrämen.
Västerbottenkräm
2dl creme fracihe
2 dl riven västerbottenost
Lite nyriven muskotnöt
Blanda ihop och servera en klick i soppan.
Tips! Faktiskt så händer det att jag köper färdig gulaschsoppa och bara gör krämen som jag serverar till, då känns det alla fall nästan hemlagat med lite fantasi!
Hembakat bröd till soppan? Testa mina glutenfria valnötsfrallor.