Höstig pumpa

 

Bakad pumpa med chorizo, grönkål, macadamia, getost

Pumpan får här sällskap av sin bästa smakkompis chorizo. Pumpan är söt, chorizon är salt och het. Perfekt kombo. Att tänka på, välj korv av schysst kvalité! Den här rätten är lätt att laga till många och sköter sig själv i ugnen, perfekt festrätt för undertiden den är i ugnen kan man duka eller göra förrätten.

4-6 port.

2 kg butternut pumpa (ca 2 st)
½ dl olivolja
1 ½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
4 vitlöksklyftor
500 g chorizo, färsk
200 g grönkål
1 pkt getost eller fetaost á 150 g
80 g rostade macadamianötter

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala pumpan, lättast med kniv tycker jag, potatisskalar funkar också.
Ta bort kärnhuset.
Dela pumpan i klyftor, samma storlek som du skulle gjort klyftpotatis.
Lägg pumpan på ett bakplåtspapper.
Häll på olja, salt och peppar och rör om.
Skiva chorizo och lägg på plåten ihop med vitlöksklyftorna.
Baka i ugnen i ca 20 min.
Riv grönkålen i mindre bitar och kasta stjälkarna.
Massera grönkålen med 1-2 msk olivolja.
Lägg grönkålen på en egen plåt och stoppa in i ugnen i ytterligare 15 min.
Ta ut plåtarna.
Strö nötter, smulad getost och krispig grönkål över pumpan och servera.