Vampyrlik råbiff

Råbiff med dragonmajonnäs

Jag älskar råbiff och det passar ju perfekt just till halloween för visst är det lite vampyrlikt att äta rått kött och för att förstärka den looken har jag i halloween versionen också rödbetssaft för dekoration.

Tid: 20 min.
4 port.

500 g nymalet, fint magert oxkött
1 dl rostade hasselnötter
1-2 msk smör
2 dl majonnäs
½ msk äppelcidervinäger
3 msk torkad dragon
1 rödbeta
nymalen svartpeppar
flingsalt
1-2 msk kapris
potatischips
Ev färsk dragon till dekoration

Blanda, äppelcidervinäger och dragon, gärna med stavmixer så det blir rejält blandar.
Smält smöret i en stekpanna och rosta hasselnötterna som hastigast där i så de blir lite varma.
Skala och riv rödbetan fint.
Pressa ut saften över köttet genom att pressa rivet mellan händerna, detta för att få mer varmpyrlik look till halloween.
Sprid ut köttet på ett serveringsfat.
Klicka ut majonnäsen i teskedsstora klickar.
Strö över hasselnötterna.
Strö över nymald svartpeppar och lite flingsalt.
Strö över kapris.
Servera med potatischips.