Chokladkaka med potatis
Den här kakan bakade farmor till mig när jag var barn och även den har hängt med hela livet. Minns hur udda jag tycket det var med potatis i en kaka men när jag smakat förstod jag varför. Världens härligaste konsistens!
Tid. 60 min
6 bitar
3 mjöliga potatisar
salt till kokvattnet.
100 g smör rumsvarmt
2 ägg
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
1/2 tsk salt
Smör till formen
Vispgrädde till servering
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
Mosa potatisen noggrant med en gaffel.
Rör ihop smör och potatis
Rör ner resten av ingredienserna.
Häll över smeten i en form med bakplåtspapper ca 20 diameter formen och sätt in i ugnen. Grädda kakan i 35 minuter.
Låt svalna helt.
Servera som den är eller med en klick vispad grädde.
Tips! Är du i Stockholm i helgen och älskar choklad och bakning? Missa inte Bak- och chokladfestivalen