Veganska supergoda ”köttbullar”

sma-majs-och-zucchinibullar-med-kokos

Små majs och zucchinibullar med kokos

Bullar
600 g zucchini
2 tsk salt
2 burkar majskorn á 140 g
2 msk riven ingefära
½ tsk tabasco
½ kruka koriander
2 ½ dl kokosmjöl
2 dl maizena majsstärklese
1 dl neutralolja att steka i

Riv zucchinin grovt och lägg i en sil med 2 tsk salt, blanda om och låt stå och droppa 1 timme.
Häll av majskornen och blanda med zucchini, riven ingefära, tabasco, kokosmjöl, koriander och majsstärkelse antingen i en skål eller i en matberedare.
Mixa med stavmixer eller i matberedare så majskornen finfördelas med det andra.
Forma med händerna till 20-30 små biffar.
Stek i mycket olja tills de får en fin stekyta.
Håll biffarna varma i på en plåt i ugnen till servering.

Sås
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 tsk tabasco
2 tsk spiskummin
1 msk gurkmeja
2 msk olja
1 burk kokosmjölk
½ tsk salt
2 tomater i klyftor

Skiva lök och vitlök tunt.
Stek lök och vitlök i olja tills en mjuknar.
Tillsätt gurkmeja och spiskummin och stek någon minut.
Häll i kokosmjölk och tomater.
Tillsätt salt och tabasco och låt puttra några minuter.
Servera biffarna med såsen, kokt ris, färsk mynta och koriander.

Till servering
Kokt basmatiris
Mynta och koriander till servering