Jag erkänner. Lägger mig platt. Håna mig om ni vill, jag bryr mig inte. Så här är det. Jag fullkomligt älskar flygande Jacob. I somras när jag och min kompis Fredrik Rosell lagade mat så visade det sig att hans barn aldrig ätit flygande Jacob. De visste inte ens vad det var! Panik! Denna galna och underbara rätt är på väg att glömmas bort. TOTALT!
Någon måste göra något! Någon fick bli jag. I ”Lättlagat med Jessica Frej” kan ni därför se mig laga flygande Jacob den här veckan. Det är en för genial rätt för att bara glömmas bort.
Flygande Jacob! Det var den rätten man åt på 80-talet som vi äter tacos idag jag slogs nyligen av en skrämmande upptäckt att den är på väg att glömmas bort.
Den nästintill kultförklarade rätten fick sitt genomslag i reportage i allt om mat 1976. Rättens upphovsman hette Jacobsson i efternamn och jobbade inom flygfrakt därför fick den namnet ”Flygande Jacob”
Många höjer på ögonbrynen när de hör den udda smakkombinationen Kyckling, banan, bacon, jordnötter, grädde och chilisås men faktum är att det är en perfekt mix. I rätten finns både sötma och sälta och en härlig blandning med olika texturer.
Det mest geniala med rätten är att den är busenkel att göra. Det handlar mest om att skära och blanda så vem som helst klarar av det.
(Ps på förhand besvarar jag fråga om klänningen, den är från Marella inköpt 2015 på NK i Sthlm).