RECEPTET ÄR FRAMTAGET I SAMARBETE MED FONTANA FOOD
Den söta butternutpumpan ihop med den salta getosten är en helt perfekt kombination som du inte får missa.
Pajskal
5 min + 30 min vila och tid för gräddning
1 burk avrunna kikärtor
1 msk olja
1 ägg
1 dl mandelmjöl
2 tsk fiberhusk
Kör allt i en matberedare till en deg.
Låt vila i kylskåp 15-30 minuter.
Tryck ut degen i en pajform, lättast med blöta händer.
Förgrädda i 7 minuter på 200 grader.
Fyllning
½ l /400 g Butternutpumpa
150 g Getost
3 Ägg
2 dl Grädde
65 g Spenat
1 krm Muskot
½ tsk Salt
Skala pumpan, ta bort kärnhuset och dela ner i små kuber.
Koka pumpan i 10 min i saltat vatten och häll sedan av vattnet.
Vispa ihop ägg, grädde, salt och muskot.
Lägg spenaten i pajskalet, lägg pumpan ovan på.
Häll över äggstanningen.
Smula över getosten.
Grädda i 30 minuter på 200 grader.
Låt svalna något innan servering.