RECEPTET ÄR FRAMTAGET I SAMARBETE MED FONTANA FOOD
Len och helt himmelsk chokladmousse som får en underbar karaktär av olivolja och flingsalt.
2 äggulor
¾ dl socker
1 krm salt
2 msk smakrik olivolja exempelvis Agourelleo från FONTANA FOOD
3 dl vispgrädde
125 g mörk choklad i knappar eller hackad
Till servering
1/2 tsk flingsalt
1 msk smakrik olivolja exempelvis Agourelleo
Rör samman äggulor, socker, salt och olivolja i en bunke.
Vispa grädden lätt.
Smält chokladen i ett vattenbad eller i micro.
Tillsätt chokladen i äggblandningen i en stråle under omrörning.
Rör till en jämn smet.
Addera 1/3 av grädden och rör om med en ballongvisp till en jämn smet.
Rör i ännu en 1/3 och rör med en slikepott till en jämn smet.
Vänd ner den sista 1/3 och häll sedan upp moussen 4 glas eller skålar.
Ställ i kylskåp och låt sätta sig i minst 2 timmar.
Vid servering strö på några korn flingsalt.