RECEPTET ÄR FRAMTAGET I SAMARBETE MED FONTANA FOOD
Lax och dadlar kanske låter lite långsökt, men testa jag lovar att ni kommer gilla det. Jag älskar den här rätten.
4 bitar laxfilé á 160 g
150 g getost
1 dl pinjenötter
4-6 dadlar
1 msk olivolja
200 g blandad
3 msk smakrik olivolja
salt och peppar
Sätt ugnen på 150 g.
Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast form.
Pilla ur kärnan ur dadlarna.
Dra isär dadlarna i 2-3 bitar.
Skär ”fickor” i laxen och peta ner dadlar där.
Smula över getosten och toppa med pinjenötter.
Ringla över olivolja.
Salta och peppra.
Ställ formen i ugnen i ca 15 minuter, till innertemperaturen är ca 45 grader.
Flytta formen högre upp i ugnen och slå på grill effekt i 2 minuter så nötterna får lite färg.
Servera med sallad och olivolja