Bakad fetaost med rostad potatis

RECEPTET ÄR FRAMTAGET I SAMARBETE MED FONTANA FOOD

En favoriträtt. Det här lagar jag ofta när jag gör middag bara till mig själv. Supersmidigt och hur gott är det inte med varm fetaost!

4 port.

Potatis

1 kg små fasta potatisar

1 tsk torkad oregano

1 tsk salt

2 msk olivolja

4 vitlöksklyftor

 

Fetaost

4 pkt fetaost á 150 g

1 citron

1 tsk chiliflakes

4 msk olivolja

svartpeppar

Aluminiumfolie

 

Sallad:

100 g blandad sallad

2 msk vinäger, vitvin, sherry, äppelcider, den du har hemma

2 msk smakrik olivolja

salt

peppar

 

Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

Dela potatisen på mitten.

Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper

Lägg på timjan, salt, olivolja, smör och vitlöksklyftor med skal.

Blanda runt med händerna.

Baka i ugnen i ca 30 minuter.

 

Riv av 4 stora ark av aluminiumfolie

Skiva citronen tunt

Häll ½ msk olivolja på varje ark och lägg två skivor citron på.

Lägg fetaosten på citronen, en i varje ark.

Häll på ½ msk olivolja på varje, fördela chiliflakesen över fetaostarna och citronskivorna som är över.

Dra några svartpeppar varv på varje.

Stäng paketet och låt baka i ugnen i ca 20 minuter (samtidigt som potatisen).

 

Blanda salladen med olja och vinäger.

 

Servera potatisen med fetaosten i folien och salladen.