Cheesecakerutor
För oss (läs jag) som vill baka med egen plockade bär med saknar tålamod att plocka mycket så är det här ett perfekt recept för man behöver bara några deciliter.
Tid: 20 min + tid i ugnen
10–15 bitar
Botten
100 g smör
½ dl socker
1 dl havregryn
1 dl maizena majsstärkelse
1 ½ dl havremjöl, vill du baka glutenfritt tänk på att välja ett som är märkt glutenfritt.
½ tsk bakpulver
1 krm salt
Cheesecake
300 g philadelphiaost
1 1/2 dl socker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
Topping
1 dl frysta hallon
1 dl frysta blåbär
1 tsk maizena majsstärkelse
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda samman alla ingredienser till botten och tryck ut degen i en rektangulär ugnsform 20*30 cm klädd med bakplåtspapper.
Vispa samman alla ingredienser till cheesecaken till en slät smet.
Häll smeten ovanpå botten i formen.
Blanda ihop bären med maizena.
Strö ut bären ovanpå cheesecaken.
Baka i ugnen i 50 minuter.
Låt kakan svalna helt och ställ den i kylen några timmar.
Skär i små rutor och servera till fika.