Jag åt en kantarelltoast med dill på en av mina favoritrestauranger i Stockholm ”Rolfs kök” för några år sedan och blev helt lycklig, vilken underbar kombination! Efter det fick jag dille på dill och det här var några år sen och min dillkärlek är lika stark. Testa att ha dill i allt från tsatsiki till pasta, det är underbart!
Kantarelltoast med dill
Tod: 15 min
4 port.
4 tunna skivor vitt bröd (också jättegott med grovt bröd)
400 g kantareller
25 g smör
1 dl vispgrädde
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl finriven parmesan
1 dl finhackad dill (om krondill finns är det fint att dekorera med)
1 vitlöksklyfta
Rosta brödet i brödrosten.
Gnugga de rostade brödskivorna med vitlöksklyftan, bara lätt så de får en ton av vitlök.
Lägg osten på brödet.
Hetta upp en stekpanna och lägg i smöret. Stek kantarellerna på hög värme med salt och peppar så de får en fin yta.
Slå i grädden och låt den nästan koka bort.
Rör i parmesan och finhackad dill.
Lägg de gräddiga kantarellerna på brödet och servera direkt.