Kantarelltoast med dill

Bild från 2015 när jag fick dille på dill

Jag åt en kantarelltoast med dill på en av mina favoritrestauranger i Stockholm ”Rolfs kök” för några år sedan och blev helt lycklig, vilken underbar kombination! Efter det fick jag dille på dill och det här var några år sen och min dillkärlek är lika stark. Testa att ha dill i allt från tsatsiki till pasta, det är underbart!

Johan Jureskogs magiska kantarelltoast med löjrom som jag förenklat till hemmarecept:)

Fönsterborden på Rolfs kök är bästa dejtborden. Fösta gången mitt ex bjöd mig på en riktig dejt gick vi hit och satt här. Garanterad succé!

kantarelltoast

Kantarelltoast med dill

Tod: 15 min
4 port.

4 tunna skivor vitt bröd (också jättegott med grovt bröd)
400 g kantareller
25 g smör
1 dl vispgrädde
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl finriven parmesan
1 dl finhackad dill (om krondill finns är det fint att dekorera med)
1 vitlöksklyfta

Rosta brödet i brödrosten.
Gnugga de rostade brödskivorna med vitlöksklyftan, bara lätt så de får en ton av vitlök.
Lägg osten på brödet.
Hetta upp en stekpanna och lägg i smöret. Stek kantarellerna på hög värme med salt och peppar så de får en fin yta.
Slå i grädden och låt den nästan koka bort.
Rör i parmesan och finhackad dill.
Lägg de gräddiga kantarellerna på brödet och servera direkt.