Ibland när det handlar om vego-mat är det lätt att man tänker att det ska vara nyttigt och fräscht men även om man äter vego vill man ibland ha något maffigt och mäktigt! Därför har jag skapat den här magiskt goda portabelloburgaren som är lika härligt fläskig som en bacon/ostburgare som jag älskar! Hoppas ni gillar den lika mycket som Philblad och co.
Maffig portabelloburgare med gruyéreost och karamelliserad lök
Burgare
4 stora portabellosvampar
4 msk smör
2 vitlöksklyftor
1 dl finhackad persilja
½ tsk salt
2 dl gruyéreost
Blanda ihop smör, pressad vitlök, persilja, salt och ost.
Fördela ost och smörblandningen i svamparna.
Lägg svamparna på grillen eller i en ugnsform med ostblandningen uppåt.
Låt ostblandningen smälta och svamparna bli grillade på undersidan.
Karamelliserad lök
2 rödlökar
2 msk smör
½ salt
1 msk balsamvinäger
Smält smöret i en stekpanna.
Strimla löken och lägg i pannan.
Låt stekas långsamt på låg värme till den är mjuk och karamelliserad.
Till servering
Hamburgebröd, rostat
Dijonsenap
Ruccola
Montering
Rosta hamburgerbröden.
Bred ett tunt lager dijonsenap på bröden.
Lägg lite ruccola i botten.
Lägg svamp och lök ovanpå.
Njut!