Jag gjorde den här goda laxburgaren på Nyhetsmorgon och responsen var enorm. Många har hört av sig och verkligen älskar min laxburgare! Hoppas ni också gör det.
Jättegod laxburgare med örtailoi och picklad gurka
Laxburgare
600 g laxfilé
1 litet ägg
1 tsk salt
1 dl finskivad salladslök
Smör att steka i.
Finhacka laxen eller kör den hastigt i en matberedare.
Blanda laxen med ägg, salt och salladslök.
Hetta upp en stekpanna med smör och klicka ut smeten till burgare i pannan.
Stek 3-4 minuter på varje sida.
Örtailo
2 dl majonnäs
½ kruka basilika
några dillkvistar
½ dl finhackad gräslök
1 liten vitlöksklyfta
1 krm salt
Mixa till en slät grön dressing.
Picklad Gurka
½ dl ättika
1 dl socker
1 ½ dl vatten
½ gurka
Koka upp ättika, socker och vatten.
Skiva gurkan tunt på mandolin eller med osthyvel.
Lägg gurkan i en skål, häll på den heta lagen och låt dra minst 30 minuter.
Till servering
Bröd, rostat
Citron
Dressing
Montering
Bred örtaioli på bröden.
Lägg på burgaren, pressa på lite citron och lägg på lite gurkan.
Lägg på bröd 2.
Ät genast.