Det är verkligen bästa sommarmaten. Man kan ha i lite allt möjligt hälla på lite ägg och in i ugnen. Enkelt, mättade och så mycket smak! Faktiskt en av mina favoriträtter för tillfället. Den här är perfekt att göra på kvällen och sen ta med till stranden nästa dag eftersom den är god både varm och kall.
Frittata
Tid: 15 min + 25 min i ugnen
400 g rå/färsk chorizo
2 gula eller röda färska lökar
10-15 små kokta kalla färskpotatisar
8 ägg
2 dl mjölk
½ tsk salt
150 g riven ost, gärna västerbotten
svartpeppar
persilja till servering
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela chorizon i mindre bitar. Skiva löken.
Stek korven klar i stekpanna.
Tillsätt lök och låt den mjukna lite.
Lägg potatisen i en smord form med chorizo och lök.
Strö över osten.
Vispa ihop ägg, salt och mjölk.
Häll över äggblandningen i formen och baka i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter.
Låt svalna något, servera antingen ljummen eller kall med finhackad persilja och kanske en sallad till.