Hemma hos mig finns två grillar, en stor klotgrill och en Big Green Egg Mini Max. Jag älskar att grilla och att ha vänner över på grillmiddag det är så himla tacksamt och enkelt sätt att bjuda på fest på. Ofta känns det helt naturligt att ha knytkalas, att bjuda på öl direkt ur flaskan och duka lite slarvigt. När det är grillfest kan det vara lite hur som helst och det är ändå lyckat så länge grillen är het och solen skiner. Superenkla recept som gör att du kommer bli sommarens grillmästare nummer ett har jag samlat här.
Fräscht och gott i sommar, jag älskar grillad tonfisk. Superviktigt att den inte blir genomstekt utan har en rosa kärna. Jag grillar i fiskhalster för det är så smidigt men det går bra utan också. Är man rädd att den ska fastna så lägg ett ark folie på gallret och lägg tonfisken på det. Tänk på att välja grönlistad tonfisk.
Sesampanerad tonfisk, chilimajonäs och sojamarinerad sallad
Tid: 20 min
4 port.
Sesampanerad tonfisk
650 g tonfisk välj en med grön märkning i fiskdisken
1/2 dl vita sesamfrön
½ tsk curry
½ tsk salt
1/2 tsk svartpeppar, nymalen
1 msk olivolja.
Chilimajonnäs
1 ½ dl majonnäs, av hög kvalité
2 msk sriracha
1/2 vitlöksklyfta
Sallad
200 g blandad sallad
1 kruka koriander
1 kruka thaibasilika
2 msk ljus soja
1 tsk honung
2 msk risvinäger
1 dl rostad lök
Blanda majonäs, chili och tabasco.
Ringla oljan över tonfisken och se till att varje bit är inoljad
Blanda sesamfrön, curry, salt och peppar. Vänd tonfisken i sesamblandningen.
Grilla tonfisken på hög värme så den får färg på utsidan med är rå i mitten.
Beroende på tjocklek på skivorna 2-3 minuter på varje sida.
Blanda soja, honung och vinäger i en skål.
Häll ner sallad och örter, blanda om, strö över rostad lök och servera genast med tonfisken.