Bruscetta – beviset på att man inte ska krångla till det!

Foto Lina Eidenberg Adamo

Foto Lina Eidenberg Adamo

Det finns få saker som är så enkelt, gott och uppskattat som en bruscetta. Den är beviset på att man inte ska krångla till saker i onödan, men den här som förrätt på grillfesten blir alla nöjda. Plus i kanten för att den vegansk. Om ni som jag gör på glutenfritt bröd passar den verkligen alla.

Foto Lina Eidenberg Adamo

Foto Lina Eidenberg Adamo

Grillad bruscetta

Tid: 10 min

4 skivor vitt bröd ev. glutenfritt
1-2 vitlöksklyftor
3-4 msk smakrik olivolja
3 tomater
½ tsk salt
1 kruka basilika

Finhacka tomaterna och blanda med salt.
Finhacka basilikan och blanda den med tomterna och 1 msk olivolja.
Grilla brödet på båda sidor så det får färg.
Gnugga skivorna med vitlök.
Ringla över olivolja och toppa med tomatblandningen.
Servera.