Smulpaj med rabarber och jordgubbar
Jag älskar jordgubbar och rabarber. De kommer så till sin rätt i en paj där de verkligen plockar fram det bästa ur varandra. Som vilket bra team som helst. Smulpajen är glutenfri tänk bara på att köpa havregryn som är märkta glutenfria om du bakar till nån som har celiaki.
1/2 l jordgubbar (250 g)
1 l slantad rabarber (400 g)
2 msk potatismjöl
2 dl socker
150 g smör
2 ½ dl socker
1 1/2 dl majsmjöl
½ tsk bakpulver
3 dl havregryn
1 tsk flingsalt (löst packat.)
Sätt ugnen på 200 grader.
Klyfta jordgubbarna och lägg i en pajform.
Lägg i rabarber, potatismjöl och 2 dl socker.
Blanda om.
Blanda ihop smör, 2 ½ dl socker, majsmjöl, bakpulver, havregryn och salt.
Strö degen över jordgubbarna och rabarberna i formen.
Grädda på 200 grader i 30 minuter.
Servera ljummen med kall vaniljglass.
Där här pajen passar perfekt till vilken sommarfest som helst, fler goda sötsaker hittar du här.