Kyckling med ljummen ärtsallad
En rätt man inte för nog av, lätt att laga och svår att sluta äta. Jag älskar den här ljumna ärtsalladen, om man vill göra en lättare lunch kan man bara göra den och äta med kycklingen och någon god sås.
Tid: 45 min
800 g potatis mjölig
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 kvist rosmarin
1 msk kycklingfond
1 dl grädde
2 dl vatten
500 g kycklingfilé
25 g smör
250 g gröna ärtor, frysta
20 cm purjolök ca ½ purjo
2 krm salt
2 krm peppar
Sätt ugnen på 200 g.
Skala potatisen och skiva den tunt, för hand eller i matberedare.
Skala och skiva lök och vitlök.
Blanda grädde, vatten och fond med bladen av rosmarinen.
Lägg potatis, lök, vitlök och gräddblandingen i en ugnsfastform och blanda runt.
Grädda i ugnen i ca 40 minuter.
Tvätta och strimla purjolöken och ta fram ärtorna.
Dela kycklingfiléerna i 3 stimlor på längden.
Salta och peppra kycklingen och stek den i smöret på hög värme så den får fin färg runt om.
Låt kycklingen vila i folie eller på ett fat med ett lock.
Lägg purjolöken i den nu tomma stekpannan och låt den bli mjuk.
Addera de frysta ärtorna, låt de tina.
Lägg tillbaka kycklingen i ärtpannan vid servering.