Mousserande jordgubbsdrinkar
Det här är sommardrinken nummer ett hos mig. Kommer du över mycket jordgubbar, eller om du har många som riskerar att bli övermogna så mixa dem med socker och vaniljvodka och frys in i kuber, bara att plocka fram och toppa med bubbel när det är dags för fest.
Tid: 10 min.
4-8 glas beroende på storlek
1 ask jordgubbar (500 g)
16 cl vaniljvodka (gärna hemgjord, recept nedan)
2 msk socker
1 flaska mousserande vin
is
Mixa jordgubbar, vodka och socker slätt.
Fördela i 4 vinglas som är fyllda med is.
Toppa med mousserande vin.
Servera!
Recept egen vaniljvodka
75 cl vodka
1 vaniljstång
Skrapa ut vaniljstången och lägg den i flaskan med vodka. Fröna kan också vara med eller så använder du dem i någon god efterrätt. Stången ger tillräckligt med smak till vodkan.
Låt dra minst en vecka.
Jag låter vaniljstången ligga kvar i flaskan tills den är slut, blir bara godare ju längre det får stå.
Supergod midsommartårta hittar du recept på här.