Rabarbergrottor
120 g mandelmjöl
2 tsk vaniljsocker
50 g socker
100 g smör
100 g maizena
30 g majsmjöl
Rabarbersylt (recept nedan)
Blanda samtliga ingredienser utom sylten till en deg.
Dela degen i 25 lika stora bitar.
Rulla varje bit till en boll.
Placera bollarna på en bakplåtspappersklädd plåt.
Tryck ett litet hål i varje boll med pekfingret.
Lägg en liten klick sylt i varje hål.
Grädda i 200 grader i 10 minuter.
Rabarbersylt med vanilj
800 g rabarber, ca 2 liter slantad
4 ½ dl socker
1 vaniljstång
½ dl vatten
Skiva rabarber tunt och lägg i en kastrull.
Häll på socker.
Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg stång och frön i kastrullen.
Koka upp och låt koka i 10 minuter tills rabarbern är mjuk.
Plocka upp vaniljstången och mixa med en stavmixer.
Häll rabarbersylten i en ren glasburk och låt svalna.
Förvara i kylskåp.
Jättegod rabarberpaj hittar du recept på här.