Rabarber och hallonkaka med dulce de leche tosca
En ljuvlig sommarkaka med härlig kolatopping. Den här kan du baka antingen i en rund form eller i en rektangulär ugnsform och skära rutor av. Perfekt som fika eller dessert på sommarbuffén.
Kakan
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
100 g smält smör
2 dl majsmjöl
2 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk fiberhusk
Fyllning
3 dl slantad rabarber
2 dl hallon
1 msk potatismjöl
½ dl socker
Tosca
100 g mandelspån
1 burk Törleffs karamelliserad mjölk
1 tsk flingsalt
Smör, bakplåtspapper och mandelspån till formen.
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker med elvisp i 5 minuter.
Tillsätt övriga ingredienser till kakan och vispa så allt blandas väl.
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform.
Smöra kanterna lätt och strö kanterna med mandelspån.
Häll smeten i formen.
Blanda rabarber och hallon med potatismjöl och socker.
Häll ut blandningen jämt över kakan och tryck till lite så de halvt om halvt kommer ner i kakan.
Grädda i ca 30 minuter.
Ta ut kakan och höj värmen till 250.
Blanda karamelliserad mjölk, mandel och salt.
Bred över kakan och grädda på grill i 5 minuter, håll ett öga på kakan, den ska få färg men inte brännas.
Jag använde mig av karamelliserad mjölk, det är kokad kondenserad mjölk som man köper färdig. Testa också min ljuvliga glass eller världens härligaste chokladkaka.
Receptet är framtaget i samarbete med Haugen-Gruppen. Tips: följ @greenchoicesverige på Instagram för recept på andra goda efterrätter.