Citronpannacotta med iskall hallonsoppa
Superenkelt och elegant med friska smaker. Citronpannacotta är min absoluta favorit! Jag använder en genväg här med en färdig hallondryck, men det kommer inte gästerna märka för det blir så himla gott!
6 port.
2 gelatinblad, Törleffs Favorit gelatin
5 dl vispgrädde
1 dl socker
1 citronsaft och zest
8 dl Brämhults hallondryck
1 msk socker
Ev. hallon och citronmeliss till dekoration
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Koka upp grädde och socker med finrivet skal av citron.
Ta av från värmen och vispa i citronsaft och gelatinblad.
Häll upp i 6 glas och ställ kallt i minst 6 timmar.
Blanda hallondryck och socker, ställ i frysen i ca 45 minuter innan servering så den blir riktigt kall.
Vid servering doppa botten glasen där pannacottan ligger som hastigast i en skål med kokhett vatten.
Stjälp sen upp pannacottan i en skål som du ska servera den i. Torka bort det lilla som smält för en snyggare servering.
Häll på den iskalla hallonsoppan och servera.
Tips:
Om du vill kan du servera pannacottan direkt i sin form och dekorera med färska hallon och citronmeliss.
Vill du göra en vaniljpannacotta istället? Hoppa över citronen och låt fröna från en vaniljstång och den urskrapade stången koka med grädden istället, plocka ur stången innan du tillsätter gelatinen.
Receptet är framtaget i samarbete med Haugen-Gruppen. Tips: följ @greenchoicesverige på Instagram för recept på andra goda efterrätter.