Godaste och gladaste påsksalladen

sallad med betor

Färgsparkade betssallad med getost

Tid: 30 min.

600 g betor i olika färger, röda, gula, polka
150 g getost
100 g bacon av bra kvalité
3 skivor ljust bröd
1 påse blandad sallad á 65 g
olivolja
några droppar vinäger (sherry, vittvin, rödvins, den du har hemma)
salt
svartpeppar

Skala betorna med potatisskalare.
Koka betorna mjuka i saltat vatten. Ca 20-30 minuter.
Stek baconskivorna knapriga och låt rinna av. Bryt sen i mindre bitar.
Skär brödet i kuber och stek de knapriga i antingen olivolja eller fettet från baconen.
Skär betorna i klyftor och/eller skivor och blanda de med smulad getost, krutonger sallad och bacon.
Ringla över lite olivolja, några droppar vinäger, lite salt och peppar.
Servera.

polkabetor sallad

Påsklammet hittar du recept på här.