Vaniljris med citrussallad
Grötris är perfekt som mellanmål, jag brukar göra en sats risgrynsgröt enligt nedan och sen ha den i kylen och blanda upp den med kesella eller turkisk yoghurt när jag ska äta den. Fräscht, mättade och supergott ihop med sötsyrliga citrusfrukter.
Vaniljris
½ l gröt
1 burk vaniljkesella
2 apelsiner, gärna blodapelsin
2 clementiner
Blanda gröt och vaniljkesella och lägg i skålar eller burkar.
Skala apelsinerna, gärna med kniv och skär i småbitar.
Skala clementinerna och här i mindre bitar
Toppa riset med clementin och apelsin.
Risgrynsgröt (blir ca 1 l gröt)
2 dl rundkornigt ris, grötris
1 tsk salt
1 l mjölk
2 msk smör
Koka upp ris, mjölk, smör och salt i en rymlig gryta.
Koka gröten med lock på väldigt svag värme i 1 ½ timme ca, rör då och då. När gröten är färdig, låt den kallna.
Egna chokladbars eller världens enklaste kycklinggryta är också supergod sportlovsmat!