Citronlinguine med hasselnötter

citronpasta

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Lingunie med hasselnötter och citron

En rätt jag svängde ihop när jag ”inte hade något hemma” och det blev så gott att jag direkt skrev ner receptet. Numer en riktig favorit här hemma.

Tid: 15 min

400g linguini
2 dl grädde
2 msk kalvfond (du kan ta grönsaksfond om du är vegetarian)
1 dl rostade hasselnötter
1 citron, saft och skal
2 dl färska basilikablad
svartpeppar
olivolja

Koka pastan enligt anvisningarna i rejält saltat vatten, ta upp den när den är al dente.
Hacka basilikabladen.
Häll pastan i ett durkslag.
Slå i grädden, citronzest och kalvfonden i den nu tomma pastakastrullen.
Låt det koka upp.
Vänd i pastan och de hackade basilikabladen och blanda om.
Lägg upp på tallrikar.
Dra över rejält med svartpeppar, hasselnötter och lite olivolja.
Pressa över citronen.
Servera!