Hemgjorda chokladbars med nötter och frön

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Chokladbars

Jag älskar dessa chokladbars! Använd den torkade frukten och de nötter och frön som du har hemma, det här är ett perfekt tillfälle att rensa lite i skåpen.

Tid: 10 min + 30 min

150 g choklad, ljus eller mörk
1 msk kokosolja
1/2 dl hasselnötter
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl jordnötter
1/2 dl torkade aprikoser, klippta i mindre bitar
1/2 dl gula russin
1/2 dl tranbär

Smält choklad och kokosolja över vattenbad eller i micro.
Häll i frukt och nötter.
Blanda ordentligt.
Bred ut alltsammans i en form klädd med bakplåtspapper.
Lägg ett papper till ovan på och tryck till så det blir slätt.
Låt stelna i frysen i en halvtimme och skär sen i lagom stora bars ca 6 st.
Förvara i kylskåp eller inlindade i papper eller folie i väskan.