Den här tårtan bakade jag till en födelsedagstjej som önskade sig en sommartårta. I vanliga fall skulle jag inte göra en tårta med färska bär i Januari men på sin födelsedag får man bestämma själv. Tårtfyllningar som passar vintertid är äpple & kanel, frysta bär, choklad, citrusfrukter eller sylt. Eller min Prins Alexandertårta, den är helt underbar!
Recept glutenfri tårtbotten
Blir en tårta till ca 10 personer.
4 ägg
180 g socker (2 dl)
150 g potatismjöl (2 dl)
1 ½ tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader
Vispa ägg och socker vitt och pösigt, det tar ca 5 minuter med elvisp
Vispa i potatismjöl och bakpulver.
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform.
Smöra pappret och kanterna på formen.
Häll smeten i en form, ca 20-22 cm och sänk värmen i ugnen till 175 grader grädda i 175 grader i 35 minuter.
Låt svalna och skär sen i tre delar och skapa valfri tårta.
Varför ska ugnen först vara på 200 grader och sen 175?
-jo för att när man öppnar luckan så smiter massor med värme ut, så ett litet trick är att alltid ha värmen på 25 grader mer och sen sänka när man att sitt bakverk i ugnen.
Recept på egen vaniljkräm hittar du här.