Jag älskar, älskar, älskar den här laxcarpaccion som jag lagat i över 5 år. Alltid lika uppskattad! I år gjorde jag den för första gången på ett julbord och herregud vad bra det blev! Bryter snyggt av mot julmaten och kommer med en fräschör som annars lätt saknas. Testa, ni blir inte besvikna jag lovar!
Lax med ingefärsdressing
¾ dl ljus soja
3 msk risvinäger
1 tsk honung
1 msk färsk riven ingefära
1 klyfta vitlök, riven
1 msk sesamolja
1 krm chiliflakes
1/2 msk gula snapsfrön
1/2 msk sesamfrön
300 g lax, gärna salmalax eller dyl.
Blanda ihop allt utom laxen till en dressing.
Skiva laxen så tunt du kan och sprid ut den på ett fat
Fördela sesamfrön och senapsfrön över laxen.
Häll över lite dressing.
Häll resten dressingen i en skål så man själv kan fylla på.
Mer julinspiration? Ischoklad, knäck, köttbullar, grönkålssallad, risalamande, julskinka och fruktsallad.