Min godaste julskinka!

Jag älskar knäckemackor med julskinka och senap och ett glas julmust. Det är faktiskt det viktigaste för julstämningen hemma hos mig. Bästa middagen när man inte orkar laga mat 🙂 Jag lagar min skinka i ugnen, det blir allra godast tycker jag!

julskinka-recept-glutenfri

glutenfri-julskinka-recept

Julskinka med glutenfri griljering

1 rimmad julskinka, valfri vikt. Svensk, helst ekologisk
1 digital kökstermometer
1 ägg
1 dl senap
4 glutenfria knäckebröd

Låt nätet på skinkan sitta kvar och skölj skinkan i kallt vatten.
Stick en termometer i skinkan
Baka den i ugnen på 125 grader tills innertempraturen är 70 grader, den stiger några grader till när man tagit ut den.
Låt skinkan svalna.
Ta  bort nätet och om du vill skär bort svålen och en del av fettet.
Blanda senap och ägg.
Bred blandningen på skinkan.
Krossa knäckebrödet till ett ströbröd, i mixer eller mortel.
Täck skinkan med brödsmulorna.
Griljera på 250 grader och grilleffekt i 5-8 minuter.
Låt svalna och skiva sen upp.
julskinka-i-ugnjulskinka-i-ugn-temperaturjulskinka-i-ugn-recept