Hittade så himla god färdig glutenfri och ekologisk gnocchi häromdagen. Nu kommer det bli svårt för mig att motivera mig till att rulla egna när jag vet att man bara kan hämta en ask i kyldisken:)
Här kommer ett grönt recept på gnocchi i tomatsås. En riktigt bra måndagsrätt. Enkelt, snabbt och jättegott- vad mer kan man begära. Funkar lika bra alla dagar i veckan i och för sig vi åt det här i lördags med ett gott glas rött vin, riktigt mysig vintermat.
Gnocchi i tomatsås
Tid: 15 min
2 port.
1/2 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1/2 dl tomatpuré
2 msk olivolja
1 burk krossade tomater
1 tsk sambal olek
1/2 tsk salt
350 g färsk gnocchi
1 dl färsk basilika
2 dl riven parmesan
smakrik olivolja
svartpeppar
Fräs lök, vitlök och tomatpuré i oljan i ett par minuter.
I med krossade tomater, sambal och salt, låt småkoka ett par minuter.
Tillsätt gnocchin och låt den puttra klart i såsen i cirka 5 minuter.
Servera med basilika, nymalen svartpeppar, parmesan och lite olivolja.