Jag älskar lemoncurd! Så gott till desserter, till glass, på mackan, på muffins, i tårtor. Ja det är helt enkelt alltid gott! Av någon anledning så valde jag att efter den här omgången var kyld att vispa den med elvisp och sen hälla upp i en ren glasburk. Tänkte att den skulle bli luftig och härlig, men tyckte inte det blev så stor skillnad förutom att färgen blev ljusare. Lite moussigare blev den också. Vet inte om jag kommer göra så igen men kul att testa något nytt:)
Lemoncurd
2 citroner saft och skal
3 dl socker
2 ägg
100 g kallt smör
Tvätta citronerna noggrant.
Riv av det gula citronskalet på ett rivjärn eller med zestjärn.
Pressa ur saften från citronerna.
Blanda citronskal, citronsaft, socker och ägg i en kastrull.
Värm blandningen på svag värme under ständig omrörning tills den tjocknar.
Blandningen tjocknar när den blir varm, ta då av kastrullen från värmen.
Tillsätt det kalla smöret i små kuber och rör hela tiden.
När smöret smält är lemoncurden färdig.
Häll upp i en ren glasburk och förvara i kylskåp.