Recept på enkla glutenfria muffins med kardemumma, ett riktigt bra muffinsrecept helt enkelt. För dig som gillar saftiga små muffins. Jag älskar kardemumma så därför så valde jag det som smaksättning på mina muffins men det går ju bra att smaksätta med vad man vill exempelvis kan man göra blåbärsmuffins eller chokladmuffins. Ploppa då i några frysta blåbär i varje muffinsform eller några chokladknappar i varje muffinsform.
Enkla muffins med kardemumma
100 g smör
3 ägg
2 dl ljust muscovadosocker
1 1/2 dl mandelmjöl
1 ½ dl majsmjöl
1 krm salt
1 tsk bakpulver
1 tsk nymald kardemumma
Till topping:
2 dl créme fraiche
äppelsylt/hallonsylt/svartvinbärssylt
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Vispa ihop ägg och socker med elvisp i ca 3 minuter.
Vispa ner resten av ingredienserna i äggblandningen till en jämn smet.
Häll smeten i små muffinsformar, ca 16 st.
grädda i 10 minuter.
Låt svalna.
Bred en tesked créme fraiche på varje muffins och toppa sen med en klick sylt och servera:)