Frukostfrallor på havre och bovete

Glutenfri frukost, bröd

God morgon! Idag ska jag ta nya bilder till min hemsida, men först frukost. Såklart! Min favoritfrukost är hembakat bröd med smör och ost. Ibland en gurkskiva på också. Mycket svart bryggkaffe, gärna 3-4 koppar. Ett litet glas med någon god juice, smoothie eller iskallt bubbelvatten är pricken över i. Det är min bästa start på dagen. Nedan följer receptet på mina favoritfrallor just nu!

glutenfritt

 

Glutenfria frukostfrallor med havre och bovete

Saftiga frallor som håller i flera dagar i rumstemperatur i en platspåse.

Tid: 4 timmar
12 st.

600 g kallt vatten
1/2 pst färsk jäst
300 g bovetemjöl
40 g honung
1 tsk salt
30 g fiberhusk
160 g havregryn (kolla att de är glutenfria om du har celiaki)
Vispa vatten, jäst, bovetemjöl, honung och salt med elvisp till en slät smet.
Strö ner fiberhusk och vispa samtidigt med elvispen.
Blanda sen in havregrynen.
Låt degen svälla och jäsa i 3 timmar i en bunke täckt med plastfolie eller ett lock.
Dela upp degen i 12 bitar, jag brukar bara ta en sked och gräva upp en lagom bit.
Lägg bitarna på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Blöt händerna med vatten och forma bitarna med lätta händer till frallor.
Strö eventuellt lite bovetemjöl över frallorna.
Låt jäsa på plåten i 20-30 minuter.
Grädda på 225 g i 25 minuter.
Låt svalna helt innan du skär i dom.

Frukost